journey to nowhere

«Пат до Никаде»
прозаично либрето

Астрално – светот на духовите, кои никогаш нема да станат луѓе по наредба на Големиот Metakosmos архитект.

Духови немаат душа. Затоа, тие не може да се добие, што може да се постигне од страна на смртник луѓето. Затоа, духовите во нивните астралното светот и понатаму ловат за изгубените души человек, редење нив на посебно место (црна магија дупка), да се направи употреба на она што дава человек душа. Во согласност со правилата на лов на енергијата на человек изгубена душа може да се користи само од страна на дух на кого человек даде неговото име. За возврат, духот се подготвени да му помогнат на лицето да се добие она што тој или таа сака во земниот живот.

За да поканите человек да астралното светот духови користи уникатна мелодија. (Покана – опус # 1)

Во средновековната медитерански град млад сираче момче од дванаесет исполнува Сентинел астрално дух (Волшебник – опус # 2), кој го кани да се качат на бродот (брод од далечна земја – опус # 3), кој ќе го однесе до неговиот сон на подобар свет. За момче избор е очигледен. (Скитник – опус # 4)

N.B.

За изгубени души во потрага по духови Земјата има посебна цел. Сентинел дух (волшебникот) изгледаше како стар богатите и отколку претерана верба во човекот постојано е во потрага по душата која е неизвесно земниот живот и ги поканува неговите или нејзините да се качат на брод (астрално траект) во далечна земја, каде што може да се најде она што го сакате ,

Во исто време, Сентинел дух не информира патникот за условите на таков “добрина.” Никој сили одат на патување со сила. Ова доброволно избор на лицето кое треба да се разбере дека само ништо не се случува за слободни и порано или подоцна, но за сè што некој мора да плати нешто.

Но нашиот херој – само осамен момче, лишени од родителска љубов, а кој не гледам ништо во овој живот, освен неподносливата бес и бескрајни сиромаштијата …

На бродот (легендарните “Летечкиот Холанѓанец”), капетанот повикува момче “скитник”, а пловел со него на островот Магла (Островот на магла – опус # 4), кој волшебникот разговараа за. Штом бродот сет платно, скитник забележав, дека ѕвездите на небото замрзнуваа и бродот, сепак, тоа се пресели со надуени едра престана да го сецира вода. Овој брод не може да се држи до било кој брег, со исклучок на еден остров – Островот на магла. – Пристаниште на астралното светот.

Овој пат сите духови, радувајќи се дека неговата следната жртва е на тоа е начинот на кој радосно пее својата омилена песна (црна свеќа валцер – опус # 6). Црна свеќа запали по една искра кога Големиот свештеник на Астрал сече време за человек патник да биде во можност да се види и почувствува светот во кој тој самиот ќе се најде.

Еднаш патување започна, духови веднаш знаат за тоа и се подготвува да ги исполнуваат изгубена душа во нивниот свет. (Духови блато – опус # 7)

Слета скитник на островот, капетанот ветува дека ќе се врати за него во една година и му укажува на пат кон магичен Па кој може да одговори на прашањата (Посакувајќи добро – опус # 8). Скитник најдете Па и се однесува на тоа со неговото прашање. И му кажува дека “каде да истече времето никој не знае”, но сугерира дека одговорот може да се најде во градот на Сенки, на која го предводеше патот од магијата кристално песок.

И, исто така, строго предупредува скитник дека во секој случај тој не треба да се каже неговото име никому. И како водич за скитник на неговиот рок има сенка што тоа ќе го посочат патот кон тој град. Со ова на ум, скитник е лута низ огледало патот проследено со сенка.

Во мракот Град Сенки тој гледа многу домови, но тие немаат прозори или врати (Град сенки – опус # 9). Никој да зборува, никој да прашам.

Поминува над бескорисни за него Град Сенки (Long Run – опус # 10), и продолжува да го следи патот на магичното огледало песок (Темен начин – опус # 11) скитник ги исполнува вистински вид на духот – Гном. (Лепрекон – опус # 12 (италијански текст) .Leprechaun нуди да помогне да се скитник, но реализира суетата на неговите обиди да го дознаете името на лицето, се сте ходил прав далеку, разсеяно оставајќи окото – кристална топка и карта настрана островот (Sanctum земјиште), испишани на кожата на ѕвечарка (ѕвечарка кожата карта).

Ѕиркање во топка, скитник гледа непознато и неверојатни Брегот на Слоновата замокот (Храмот на пропаста – опус # 13) и продолжува по својот пат. (Во светот на лудилото – опус # 14) Наскоро тој се среќава со огромна црна вдовица пајак. (Црна вдовица аријата – опус # 15) пајакот му ја раскажува приказната за своето патување, и нуди да му помогне во замена за неговото име (пајакот – опус # 16).

Скитник се сеќава дека бил зборуваше од Сакајќи Е (Не зборувај со непознати вечерва – опус # 17) и тивко раздели со пајакот, ја продолжува својата патека со карта на Гном да Смртоносен град, каде што се сигурни дека е храм на неговиот несреќата – одредени место, каде што сè треба да се направи.

Поминува Груб Мртвото Сити (Смртоносен град – опус # 18), при свечената пеење на духови, во центарот на градот тој го гледа замок на далечен рид, токму истото, што го покажа кристална топка.

Духови продолжат своето ловството и пееја песна за Смртоносен град и нивната кралица – трехглазый дух. Тие се прашуваат зошто бунтовен человек душа не сака да ги преземе своите свет на мир и возвишеност, која има се што ви треба за бесмртност и среќа. Солист во хорот е кралица на духови. Таа обиде нејзиното трето око, што овозможува да се види она што ни духови, ниту пак человек не може да се види. (Трето око – опус # 19)

Скитник е насочена кон замокот, но одеднаш тој слушнал неговото име. Тој се врти и гледа чудно убавината на трехглазый жена – кралица на астралното светот. Неговите очи беа залепени на нејзиното лице. Тој е парализиран од страв, но не земајќи ги неговите очи од неа, ниту велејќи збор, тој оди бавно со ладење чудно чувство на празнина во него.

На периферијата на градот скитник наоѓа стар параклис со испукани огледало. Тој е ужасно изненадува кога во огледалото тој го гледа одраз на многу стар човек.

Во овој момент тој се разбере, дека тој не се чувствува неговото срце. Тоа не е срцевите отчукувања. Существует нема срце на сите. (Таа го украде моето срце далеку – опус # 20)

Бездушно скитник продолжува својот пат, и да гледа во се приближува замокот, го слуша гласот на Е, кој му кажува што се случува. (Монолог – опус # 21) Тој сфаќа дека замокот, која тој ја гледа, секако, е храм на неговата судбина.

N.B.

Замокот на Слоновата (или Слоновата замокот) – не е само светилиште на духови, каде што тие се случува да се плен. Ова е место кое им припаѓа на сите во Астралниот. Така, секој може да се изјасни господар на неа. За человек овој замок е последната точка на патувањето. Никој не би можел да достигне пред ова место. Скитник не се нарекува неговото име се уште, на тој начин, тој мора да го направи свој и последен избор во овој замок.

Затоа, за нашиот херој ова место изгледа како замок на својата судбина. Внатре, замокот има многу огледала, дозволувајќи им на сите за спроведување на избор му е дадена од примарна причина за неговото појавување во светот. За таа сосема е доволно само да влезат во соодветна огледало и веднаш избор се спроведува. Зад секое огледало друг реалноста чека за оној кој поминува низ него. За скитник можеше да се види оваа разновидност на избори – огледала, кралицата му даде трето око. Во спротивно, сите чувство на вложување патување ќе бидат изгубени.

Скитник мора да се направи својот фаворит. Но духови доведување скитник во нивните место на живеење и не заработуваат за себеси среќа, како последно средство, тие се подготвени да ја преземат својата изгубена душа од страна на нивните сопствени правила – во чие огледало тој ќе оди, на она што духот ќе припаѓаат енергијата на својот засекогаш изгубена душа.

Да влезат во замокот, побелена коса скитник гледа, дека внатре сите негови внатрешна декорација и архитектура личи милијарди огледала. Ставане во центарот на салата, тој побара од замокот за да го покажат на светот свистеть беше ветена на него од страна на волшебникот.

По првиот неговите зборови, огледува ѕидови на храмот почне да се намалува околу него, и во секој огледало тој не видел само дух, кого го сретнал по својот пат, но исто така и многу други астрално суштества. Реализирање на неговата позиција, скитник одеднаш гледа мала кристална топка, што се одразува во мал чисто огледало сребрена рамка. Во очај, со затворени очи, тој чекори во неа ….

Следниот миг не чувство на отчукувања на срцето, и отвори очите, скитник се гледа себеси на истото место каде што тој ја започна својата очајна патување и во далечината, исчезнувајќи во зраците на сонцето изгрева, силуета на бродот на духови. (Брегот на Слоновата замокот – опус # 22)

Во раните утрински часови тој дојде во својот роден град. За секого тој беше никој друг, туку само ковылял побелена коса старец. Скитник беше многу изненаден дека ги помни сè, но неговите пријатели и соседи не го признае. Тој се уште не знае, дека за неговиот роден град луѓето само една ноќ само донесени од страна на …

Во меѓувреме, измамени мрачни заедница на духови го потсетува дека договорот не е завршен. Тие изјавуваат дека тој доби она што го должат (трето око), но тие не доби она што тој мора да им даде, наместо (неговото име). (Научени на судбината том 1 (духови видите.) – Опус # 23)

Продолжува да се размислува за она што се случило со него, старец се враќа во својот дом и ќе сфати дека сега тој ја гледа реалноста од страна на трето око, добиени во Астрал. (. Научени на судбината об 2 (скитник изглед) – опус # 24) Сега тој може да се види она што обичните человек не може да се види.

Ненадеен тропаат на вратата го прекина старец мисла. На прагот тој гледа една убава млада жена (Cascawella – опус # 25). Астрално Кралицата пристигна во светот на человек, наречен скитник како роб на темнината, кој ја напушти неговото срце во далечна светот на духовите. По нејзините зборови, таа го претвора во огромна бела ѕвечарка и индексира далеку.

Таа, исто така, изјави скитник дека во секој человек живот може да има многу нешта што може да се промени, вклучувајќи го и името, но со тоа што не се менува своето срце, човек не може да го промени неговиот живот.

Гигант змија запиша далеку, но таа замина на мал сребрен скршен крст, посочувајќи дека со помош на него, скитник може да се вратат во астрален свет, да се заврши недовршени се справи со неа. (Ѕвечарка – опус # 26)

…………

Конечна симфониски состав (Збогум прошетка – опус # 27) е мешано и го симболизира меморија на еден човек, кој се сеќава сè што стана со него, пред тој мора да се врати за да го најдете и да ги врати своето срце од мрачните астралното светот.

Frank Whip

Frank Whip

“Се сретнав Дима за прв пат во доцните деведесетти во Москва и ние веднаш го оттурна и многу брзо стана добри пријатели. Тој беше еден од двајцата офицери од КГБ 9. Оддел кој во историјата на одделот се претстави со Cufflinks одамерикански претседатели, Дима е претседателот на русский Здружението на телохранители и ме праша да се приклучат на организацијата за да помогне во развојот на меѓународните односи за кои имав таа чест да го прифати, тој имаше договори да работи со најголемите корпорации во светот на лична заштита.

Нашите заеднички активности кулминираше со формирање на “меѓународната телохранител клуб Греј сенка” да им помогне на луѓето да се избегнат проблеми со давање на нив платформа да разговараат за безбедност со експерти.

И кога тој ме праша за уредување на текст од неколку песни јас бев само премногу среќни да се обврзат. Дури и повеќе, па јас бев изненаден од квалитетот на самите текстови. Тие беа Английский зборови со Русский смисла и на секој од нив беше како некој вид на бајка, но во некоја смисла тие беа дел од целината.

До крајот на 2013 година сите текстови за “Пат до никаде” беше изменета, заедно со музички либрето. Бендот го добило името од телохранителите на клубот.

Сигурен сум дека момците се постигне уникатен звук. Јас би го нарекол модерна опера, но го фантазија се разгледа. Што е тоа навистина се – ќе мора да се суди

Frank Whip

Претседателот на “Меѓународниот телохранител клуб Греј сенка”